Recreatieparken

Avonturier Siebrand werd Koning Siebrand

Voor recreatieparken, een ANWB camping van het jaar 2006, heeft ZILT een volledig in het vastgoed geïntegreerd (theater-)programma geschreven, gecombineerd met een recreatieprogramma, voor een meer jaren planning. Ze zijn hiermee kindercamping van het jaar geworden.

Van ontwikkelfase tot begeleidingsfase

Zowel de ontwikkelfase met ideeënplan, uitwerkingsfase als begeleidingsfase viel onder de verantwoordelijkheid van ZILT.

Verhalen

ZILT schreef een nieuw basisverhaal voor de camping: ‘Het rijk van Koning Siebrand’ en acht verhalen bij de door designkantoor van Ginneken ontworpen speeleilanden en de ‘Zolder der herinnering’. Verhalen voor het Apenwoud, Zebrapad, Dolfijnenzee, Regenboogdal, Spinnenrijk, Vogelvallei, Kamelenbult en Trollenbos.

Personages, Scripten en Lied

Er werden personages geschreven en uitgewerkt, die dagelijks op de camping hun rol spelen. De avonturier Siebrand, die Koning wordt van het rijk, Prinses Pippa, Floor Aa en Faun Aa, Ra Ra de Raadsman en Vrouwe Vroem. Er werd een Welkomsttheater-script en vijftien Dagtheater-scenes geschreven en een lied.

Dagthema’s en activiteiten

Het geheel van personages, verhalen en theater is volledig geïntegreerd in het hiervoor tevens ontwikkelde recreatieprogramma voor verschillende leeftijdsgroepen.

Regie en training

ZILT zorgde voor de regie van de spelers. Verder zorgde zij voor de trainingen, werkboeken en verhalencursus en begeleidde de spelers.

Van kostuums tot theaterrekwisieten

ZILT droeg zorg voor de kostumering van de spelers, het ontwerp en de realisatie van het Koninklijke verteltheaterkastje met de illustraties, handpop Hubbes  en de theaterrekwisieten.

Reacties zijn gesloten.