Vertelpantomime

Voor wie

De workshop Vertelpantomime is geschikt voor de leiding van kinderdagverblijven, pedagogisch medewerkers peuterspeelzalen, na-schoolse opvang, leerkrachten basisonderwijs, bibliothecarissen en studenten ROC’S, PABO’S en SPW-opleidingen.

Inhoud

Vertelpantomime is een combinatie van vertellen en pantomimisch uitspelen. Pantomime is nabootsen, de uitdrukkingskracht van lichaams- en gezichtsexpressie. Je beeldt een verhaal uit.
Kinderen leren door het uitbeelden van houdingen, uitdrukkingen en bewegingen andere bewegingsmogelijkheden kennen. Ook ervaren ze
hun expressiemogelijkheden. Het is een vorm van spel die kinderen veelal leuk vinden, omdat kinderen lichamelijk zijn ingesteld, graag nabootsen en vaak sterke lichaamsexpressie hebben. Kinderen beleven actief de gesproken taal.
Het leuke van deze vorm is dat je ten allen tijde onvoorbereid kunt spelen. Het is een eenvoudige vorm met een groot resultaat. Al spelend kom je met elkaar op nieuwe ideeën.

Wat levert deze workshop u op

  • U leert werken met de basis van verhalen: de verhaalstructuur.
  • U leert vanuit een bestaand of zelf gemaakt verhaal hoe u met kinderen tot het uitbeelden van een verhaal komt.
  • U leert hoe u met gedicht of versjes jonge kinderen kunt inspireren.
  • U leert werken met de vier gebieden van pantomime: denkbeeldige voorwerpen,denkbeeldige personen, denkbeeldige krachten en denkbeeldige ruimte.
  • U leert hoe u met oudere kinderen zelf een verhaal kunt maken.

Duur

Deze workshop Vertelpantomime duurt een dagdeel van 2 ½ uur en wordt gegeven op de eigen locatie of studiedag.

Reacties zijn gesloten.