Hospice medewerkers

workshop voor Hospice medewerkers

Spelend leren

ZILT theaterwerk heeft een workshop over ‘afstemmen’, intuïtie en de communicatie optimaliseren voor hospice medewerkers en vrijwilligers ontwikkeld naar aanleiding van een vraag van een coördinator Hospice. Zij begeleiden de mens in zijn/haar laatste maanden van het leven.

De workshop begint met een prachtig verhaal uit de Nederlandse literatuur. Een verhaal vol levensthema’s; vertrouwen, liefde en eenzaamheid.

Vervolgens worden er  vier verschillende voorbeeldsituaties gespeeld met vragen en ervaringen vanuit het Hospice. Ieder Hospice mag/kan haar eigen vragen inbrengen. Bijvoorbeeld;  Hoe voelt het als je  doodziek in bed ligt en er iemand aan je bed komt die precies weet wat goed voor is?

Er  spelsituaties voor de medewerkers en vrijwilligers die gaan over ‘nabijheid’ en het aanvoelen van de ander.

Er worden door de vrijwilligers ook situaties gespeeld en zij stappen eventueel  zelf in de rol van zieke cliënt of medewerker. Wat betekent het om bijvoorbeeld niet begrepen te worden.

Een nagesprek vindt plaats en de workshop wordt afgesloten met een mooi  en passend vertelt verhaal.

Waardevolle ervaring

Tijdens de afsluitende evaluatie waren de medewerkers van het Hospice Wageningen- Renkum het met elkaar eens: ZILT heeft hen met het op maat gemaakte theatertrainingsprogramma een leerzame en waardevolle avond bezorgd. Het geleerde zal hun sterker en bewuster maken in het werk voor de gasten van het Hospice. Een soortgelijke training zal toekomstig in de basiscursus voor vrijwillige medewerkers van het Hospice geïntegreerd worden.

De workshop kan op maat ontwikkeld worden.  Belt u gerust voor de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee.

Reacties zijn gesloten.