Zang- en bewegingsspelen baby’s

Voor wie

Pedagogisch medewerkers, studenten ROC-opleidingen.

Inhoud

Lichaamstaal is voor de baby (0 – 2 jaar) het belangrijkste communicatiemiddel met de ander. Via lichaamstaal maakt het kind de ouder of leidster duidelijk wat het (on-)prettig vindt.
De baby ontdekt de wereld met zijn zintuigen: voelend, luisterend en kijkend zuigt het kind alles als een spons in zich op. Zingen voor de baby gaat vaak samen met lichamelijk contact en bewegingen. Het schept veiligheid en vertrouwen. Het gehoord en gezien worden van de baby legt de basis voor het zelfvertrouwen.

In deze workshop wordt aandacht besteed aan liedjes en bewegingsspelletjes voor baby’s. De baby ontdekt al spelend zijn lichaam, onder andere handen en voeten. Lichaamsliedjes zijn daarom een onderdeel van de workshop. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan dagelijks terugkerende gebeurtenissen, die gepaard kunnen gaan met een liedje. Dat is niet alleen leuk, maar het stimuleert de baby ook.

Wat levert deze workshop u op

  • U leert ongeveer 45 nieuwe liedjes en bewegingsspelletjes.
  • U leert vinger-, hand- en voetspelletjes.
  • U leert hoe veelzijdig u gebruik kunt maken van materialen zoals, lappen, handpoppen, ballen, vingerpopjes, en dergelijke
  • U leert hoe u eenvoudige muziekinstrumenten kunt gebruiken.
  • U leert hoe u door middel van de activiteiten die aangeboden worden de ontwikkeling van het kind kunt stimuleren.

Duur

Deze actieve workshop van 2 ½ uur wordt gegeven op de eigen locatie of studiedag

Reacties zijn gesloten.