Kunstvitrine Ouderen KCDR

Henriëtte de Graaf speelt voor Kunst & Cultuur Drenthe, KCDR

KCDR verzorgt op 7 april een Kunstvitrine in Assen voor de doelgroep ‘Ouderen’. Activiteitenbegeleiders uit verzorgingshuizen in Drenthe zijn uitgenodigd om deze dag te komen kijken naar het professionele aanbod, geselecteerd door KCDR. Zo krijgen zij een breed aanbod aangereikt waaruit zij een eventuele keuze zouden kunnen maken voor een goed programma of voorstelling voor de bewoners van de verzorgingshuizen.   http://www.kcdr.nl/home

ZILT theaterwerk laat iets zien uit haar ‘Kerstvoorstelling’ en ‘Koffers vol verhalen’. Zie onderstaand voor info. Deze voorstellingen kunnen geboekt worden door een ieder. 

Verteltheatervoorstelling ‘Koffers vol verhalen’

Het is heerlijk om u te laten meenemen op een reis door de verbeelding.
Een wereld vol verrassingen.

Met een verhalenverteller gaat u op reis, ver weg of juist dichtbij!  Henriëtte de Graaf neemt u mee naar de wonderlijke wereld van de fantasie. Zij vertelt en reist rond met haar oude koffers, waaruit de verhalen komen.

“Degene die het verhaal vertelt aan een ieder die het horen wil, geeft als geschenk de hele wereld met haar zeven zeeën. Blijf bij mij en vertel mij dat verhaal.”

Dit project  is een combinatie van een ‘Verteltheatervoorstelling’ en een workshop ‘Verhalen vertellen’ Ouderen hebben vaak prachtige verhalen of worden door de voorstelling geïnspireerd om zelf met anekdotes of verhalen te komen. Ze worden daarom actief betrokken bij de verhalen middels kleine interacties. De herkenning speelt daarin vaak een rol. In een workshop wordt er gewerkt aan het vertellen en presenteren van deze eigen verhalen. Duur; incl. pauze circa 2- 2 ¼  uur, in overleg.

Verteltheater Kerstvoorstelling ‘

In deze voorstelling neemt Henriëtte de Graaf het publiek mee op reis met bekende en onbekende verhalen uit de literatuur, passend bij deze tijd van het jaar.

Het zijn verhalen ‘voor onderweg’, omdat ze gaan over universele levensthema’s zoals verlangen, vriendschap, eenzaamheid en liefde. In een decor van oude koffers, komen de verhalen uit dié oude koffers en nemen u als publiek mee naar een andere wereld, om zo een diepere gevoel laag aan te boren.  U wordt meegenomen in een wereld die een andere werkelijkheid laat zien: het is een reis door de verbeelding.

Met veel plezier wordt deze voorstelling in verzorgingshuizen gespeeld, waar bewoners vaak geroerd raken en mooie herinneringen aan ‘vroeger’ herkennen.  Bijzonderheid; het publiek wordt actief bij de voorstelling betrokken.

Op verzoek kunnen er kerstliederen gezongen worden waardoor uw programma verlengd kan worden, inclusief pauze tot circa 1 ¾ – 2 uur. Deze voorstelling kan in de gehele maand december gespeeld worden.

Bel gerust voor informatie, wij denken graag met u mee. Telefoon 0317 316801  of info@zilttheaterwerk.nl    Graag tot ziens en  dank u wel.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.