Theater voor verzorgingshuizen

Zorg groep Drenthe en Kunst & Cultuur Drenthe organiseren jaarlijks voor de bewoners van de woon- en zorgcentra in Drenthe het Cultuurmenu voor ouderen. Bewoners van de vijf centra van Zorggroep Drenthe maken via workshops kennis met allerlei verschillende kunstvormen zoals literatuur, dans, drama, muziek en beeldende kunst. Ook worden in de huizen voorstellingen geprogrammeerd van professionele theatermakers.

De directie van Zorggroep Drenthe is van mening dat kunst en cultuur het welzijn van ouderen bevordert.

ZILT theaterwerk speelde in het voorjaar 2016 in Eelde de voorstelling “Koffers vol verhalen” in opdracht voor Zorg groep Drenthe en K&C

Verteltheatervoorstelling  ‘Koffers vol verhalen’

Het is heerlijk om uw bewoners en gasten te laten meenemen op een reis door de verbeelding.
Met een verhalenverteller gaat u op reis, ver weg of juist dichtbij!
Henriëtte de Graaf neemt u mee naar de wonderlijke wereld van de fantasie. Zij vertelt en reist rond met haar oude koffers, waaruit de verhalen komen.
Kleurrijke muziek kan de voorstelling ondersteunen.

“Degene die het verhaal vertelt aan een ieder die het horen wil, geeft als geschenk de hele wereld met haar zeven zeeën. Blijf bij mij en vertel mij dat verhaal.”

Er zijn diverse mogelijkheden. Het publiek, de bewoners, worden actief betrokken bij de verhalen middels kleine interacties. De herkenning speelt daarin vaak een rol.

Tevens is het mogelijk om een workshop ‘Verhalen vertellen’ te koppelen aan de voorstelling. Deze vindt dan plaats in de pauze.

Ouderen hebben vaak prachtige verhalen of worden door de voorstelling geïnspireerd om zelf met anekdotes of verhalen te komen. In een workshop wordt er gewerkt aan het vertellen en presenteren van deze eigen verhalen. Ook worden deelnemers geïnspireerd in het maken van verhalen waar ze het bestaan niet van kenden. Rekwisieten kunnen daarbij ondersteunen.

Het met elkaar delen, het verrast worden door elkaar zorgt voor een bijzondere middag of avond. Plezier met elkaar is verzekerd en een uitgangspunt.

Duur 

Een verteltheater voorstelling door Henriëtte de Graaf duurt doorgaans aaneengesloten een uur. Als u een pauze in de voorstelling wilt, waarin er dus ruimte is voor een workshop verhalen vertellen, behoort dat tot de mogelijkheden. De prijs van de voorstelling blijft gelijk.

Belt of mailt u gerust voor informatie: Henriëtte de Graaf,  ZILT theaterwerk  0317 316801  of   info@zilttheaterwerk.nl

Wij denken graag met u mee!

Reacties zijn gesloten.