ARK wint op reis met ZILT

ZILT theaterwerk 15 jaar  &  ARK kan haar koffers pakken om samen op reis te gaan!

In 2014 bestond ZILT theaterwerk 15 jaar. Omdat te vieren nodigde ZILT haar voormalig opdrachtgevers en andere belangstellenden uit om ‘op Reis te gaan’ met ZILT.

Er waren vele reacties uit zeer diverse beroepsgroepen uit het gehele land. Met veel plezier heb ik alles met zorg bekeken en overwogen, er kan maar één de winnaar zijn. Er zijn twee eervolle vermeldingen, daarover  hieronder meer.

 Uiteindelijk heeft  ARK natuurontwikkeling  http://www.ark.eu/ de geheel verzorgde op maat ontwikkelde team dag met lunch en borrel gewonnen!

De originaliteit heeft de doorslag gegeven, een medewerkster van het delta team schreef;  Ons Delta team van ARK natuurontwikkeling http://www.ark.eu/kom-kijken/de-delta  zou graag op  inspirerende en nieuwe ideeën gebracht willen worden.

We staan voor de opgave om meer te doen voor de zoet-zout overgang in de Nederlandse wateren.

De zoete rivieren horen geleidelijk over te gaan in de zoute zee, er hoort een brakke overgangszone tussenin, die voor de natuur enorm belangrijk is.

Het zoete rivierwater gaat in de Nieuwe Waterweg langzaam over in zout zeewater. Een proces dat ook in het veel natuurlijker Haringvliet mogelijk is. De grote schaal biedt mogelijkheden voor een groot aaneengesloten nationaal deltapark. 

Voor de Zee en de Haringvlietsluizen op een kier is de situatie best een grote uitdaging, je verlegt daar de grenzen niet zomaar! Voor elke natuurontwikkelingsproject van ARK gaat het om ideevorming en samenwerking, het gaat heel vaak om het verleggen van grenzen. 

Ons team is aarzelend, zou meer creatieve ideeën kunnen gebruiken……….terwijl iedereen enorm graag iets wil daar, we hebben bijvoorbeeld een project met het Wereld Natuur Fonds.  ARK is altijd op zoek naar mogelijkheden voor de natuur. In de Delta gaat het voor ons om zoet-zout overgangen, maar de grote lijn  is vooral veiligheid en landbouw. Het vraagt daar dus veel creativiteit om grensverleggende ideeën te ontwikkelen, de veiligheid moet daarbij natuurlijk wel overeind blijven. Ook langs de grote rivieren spelen waterveiligheid, natuur en landbouw in de ruimte een spannend spel.

In Rotterdam willen we iets van de getijdennatuur zichtbaar maken. Want daar is via de Nieuwe Waterweg natuurlijk een getijdenbeweging in het water, vispassage, schelpenbanken, van alles mogelijk, enne, dat is best wel zilt allemaal!

Dus samen met ZILT theaterwerk, waar zoet en zout elkaar ontmoeten, geïnspireerd raken lijkt een prachtige samenwerking!

Tevens is ARK, partner in Delta Talent. Delta talent stimuleert kruisbestuiving tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid en koppelt HBO- en WO-studenten aan vraagstukken die spelen in de Zuidwestelijke Delta. http://www.ark.eu/over-ark/ark-voor-u/onderwijs/delta-talent

Van harte gefeliciteerd!

Twee eervolle vermeldingen

Een orthopedagoog van het team psychologen, orthopedagogen en pedagogisch werkers van www.careander.nl  schreef dat zij graag een teambuilding zouden winnen om met elkaar tot nieuwe creatieve ideeën gebracht te worden. Hoe nu verder met alle veranderingen in de zorg rondom de WMO en OWBZ?

Deze inzending is zeer maatschappelijk relevant en verdient daarom een vermelding.

Twee tieners van de Godfried Bomansschool http://www.godfriedbomansschool-skovv.nl/Home.aspx  waar ZILT theaterwerk een theaterproject heeft verzorgd bedachten ZILT theaterwerk ?   Zin In Leuke Tijden!

Heren, superleuk bedacht, ook dit is een vermelding waard!

En uiteraard waren er nog zeer veel meer inzendingen die vermeld zouden kunnen worden om de originaliteit. Dank allen voor het vertrouwen in het werk van ZILT theaterwerk en wellicht tot ziens!   Henriëtte de Graaf

Reacties zijn gesloten.