Nieuws

Presentatietraining Universiteit Wageningen

Performance inspiratie training voor WageningenUR, Research Methodologie  Op deze trainingsdag in maart stond voor de vakgroep Research Methodologie verdieping zoeken in de eigen manier van presenteren centraal. Eigen passie werd aangeboord. Een methode voor een geïnspireerde presentatieopbouw. Wat heeft een … lees verder »

Verhalendiner Friesland Campina

Friesland Campina Innovation Centre op reis met verhalen In februari heeft ZILT theaterwerk voor het Benefit Platform team van Friesland Campina een verhalendiner verzorgd. Interactie met het publiek en verteltheater wisselden elkaar af tussen de gangen van het diner door. … lees verder »

ZILT theaterwerk 15 jaar, ARK natuurontwikkeling wint teambuilding

ZILT theaterwerk 15 jaar, ARK natuurontwikkeling wint teambuilding ZILT theaterwerk vierde haar jubileum van 15 jaar. In het kader daarvan schreef de onderneemster van ZILT, Henriëtte de Graaf een te winnen teambuildingsdag uit. Henriëtte is de bevlogen professional achter ZILT. Zij … lees verder »

Kunstvitrine Ouderen KCDR

Henriëtte de Graaf speelt voor Kunst & Cultuur Drenthe, KCDR KCDR verzorgt op 7 april een Kunstvitrine in Assen voor de doelgroep ‘Ouderen’. Activiteitenbegeleiders uit verzorgingshuizen in Drenthe zijn uitgenodigd om deze dag te komen kijken naar het professionele aanbod, … lees verder »

Rotary festival, ‘out of the box’

ZILT theaterwerk verzorgt op het Rotary festival workshops. Begin februari vindt het drie daags Rotary festival plaats. Henriëtte de Graaf van ZILT zal diverse workshops voor de leden verzorgen. De deelnemers zullen op een bijzondere wijze uitgedaagd worden in het … lees verder »

Introductie theaterprogramma voortgezet onderwijs

ZILT opent met theaterprogramma het schooljaar voor 2e klas HAVO en VWO De eerste dag  van het nieuwe schooljaar hebben leerlingen van Scholengemeenschap het Pantarijn in theater de Wilde Wereld in Wageningen een theaterdag beleeft. De dag stond in het … lees verder »

ARK wint op reis met ZILT

ZILT theaterwerk 15 jaar  &  ARK kan haar koffers pakken om samen op reis te gaan! In 2014 bestond ZILT theaterwerk 15 jaar. Omdat te vieren nodigde ZILT haar voormalig opdrachtgevers en andere belangstellenden uit om ‘op Reis te gaan’ … lees verder »

Voorstelling ‘Reis rond de wereld’ tour

Reis door de Verbeelding, een verteltheatervoorstelling Afgelopen zomer speelde ZILT theaterwerk  ‘Reis rond de wereld’ in Hoorn, Steenwijk, Gytsjerk en Roosendaal. In deze interactieve familie- en kindervoorstelling wordt het publiek meegenomen op een reis door de verbeelding. In een decor … lees verder »

Schoolvoorstelling: Expeditie Licht

Wereldgodsdiensten op zoek naar het Licht ZILT theaterwerk heeft voor de Godfried Bomansschool  in Ede een schoolvoorstelling verzorgd. ZILT schreef en ontwikkelde een voorstelling naar de wensen van de opdrachtgever. De school staat in een multiculturele wijk. De wereldgodsdiensten kregen een plaats in … lees verder »

VN Kinderrechten 25 jaar

VN Kinderrechtenverdrag  25 jaar, Theaterprogramma ZILT theaterwerk. Op 20 november 1989 nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York het Internationale Verdrag over de rechten van het kind aan, dat is 25 jaar geleden. Internationaal wordt hier veel aandacht … lees verder »

OPDC Drenthe

Autisme spectrumstoornissen en Drama Orthopedagogisc Didactisch Centrum Zuidoost Drenthe en ZILT theaterwerk In November heeft ZILT theaterwerk in het leerwegondersteunend onderwijs voor tieners met  Autisme spectrumstoornissen en ADHD een driedaags project verzorgt. Drama werd ingezet om eigen mogelijkheden te onderzoeken. De … lees verder »

Teambuilding GROEN LINKS

ZILT theaterwerk verzorgde  voor de fractieleden van GROEN LINKS Wageningen, teambuilding. Deze ambitieuze fractie streeft naar de best mogelijke samenwerking en verbinding en gaat uitdagingen aan. Het programma is op maat gemaakt en raakt aan de volgende workshops; Teambuilding ‘out of … lees verder »

GDF SUEZ Energie Nederland Teamdag

Inhoudelijke teamdag GDF SUEZ Energie Nederland ZILT theaterwerk  heeft voor  Medewerkers Office Service van GDF SUEZ Energie Nederland een teamdag ontwikkeld en verzorgd waarin het reorganisatieproces van deze afdeling een plaats kreeg. In deze bruisende en inhoudelijk sterke team dag … lees verder »

ZG Apeldoorn, Teambuilding

Maatwerk voor Zorg Groep Apeldoorn Op 20 mei heeft ZILT theaterwerk een opdracht verzorgd voor de beroepskrachten, verpleegkundigen, artsen, verzorgende en vrijwilligers van Hospice de Spreng van Zorg Groep Apeldoorn. Teambuilding en het zoeken naar verbindingen in de veranderende organisatie stond daarbij … lees verder »

Jaar opening ROC Flevoland

ZILT theaterwerk verzorgt voor studenten opening studiejaar 2014-2015 Met veel plezier heeft ZILT theaterwerk de opdracht vormgegeven van het ROC Flevoland in Almere, met de vraag om de jaar opening te verzorgen voor studenten SAW. Beroepshouding, Interactie en Ontdek je … lees verder »

Workshops PABO, Hogeschool Arnhem-Nijmegen

Workshops PABO’s ZILT theaterwerk heeft op de Hogeschool Arnhem-Nijmegen workshops aan studenten PABO’s verzorgd. Zie uitgebreid aanbod voor het MBO & HBO op deze site. De studenten zullen kennismaken hoe een voorstelling voor kinderen interactief gemaakt en gespeeld kan worden. Daarnaast … lees verder »

Dagvoorzitter Landelijk SPH CONGRES

Op de Hogeschool Utrecht heeft het landelijk Hogeschool congres SPH plaatsgevonden; ‘SPH nieuwe stijl in de praktijk’ De dag stond in het teken van de nieuwe ontwikkelingen en de mogelijke antwoorden hierop voor  het werkveld. Er werd gesproken vanuit het … lees verder »

Kunsteducatie voor WEB Amsterdam

Voorstelling Mayday Mayday MaydayMayday is een project van Stichting het WEB in Amsterdam. Een toegankelijk jeugdtheatervoorstelling in de productiefase voor bovenbouw primair onderwijs. Een epische vertelling over een kind en schuldbeleving met veel vaart, humor en spanning. ZILT theaterwerk ontwikkelt … lees verder »

Feest: ZILT theaterwerk 15 jaar, win op reis

Waar zoet en zout elkaar ontmoeten.                                                                      … lees verder »

Vrijheid geef je door, workshop Voortgezet Onderwijs

Workshop Voortgezet Onderwijs in het kader van 70 jaar bevrijding.  ZILT theaterwerk verzorgt in april workshops voor het voortgezet onderwijs ‘Vrijheid geef je door’. In de stad Wageningen, waar de bevrijding in 1945 in Hotel de Wereld is getekend, zullen … lees verder »

Afscheidsvoorstelling: Reis rond de wereld naar Friesland

ZILT theaterwerk speelt bij afscheid leerkrachten In de kop van Nederland, in Rijperkerk wordt 2 juli 2014 het afscheid gevierd van twee leerkrachten aan de Alpha Rijperkerk Friesland. ZILT theaterwerk speelt de afscheidsvoorstelling Reis rond de wereld Op verzoek van … lees verder »

Training ontwikkelingssamenwerking

Maattraining voor Dorcas; hulp & ontwikkeling ZILT theaterwerk heeft eind januari 2014 een op maat training ontwikkelingssamenwerking verzorgt voor een medewerker van Dorcas die wordt uitgezonden naar Zuid Soedan. Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, … lees verder »

ZILT theaterwerk speelt jubileumvoorstelling

Veertig jarig jubileum door ZILT verzorgt. Op 11 juli 2014 verzorgt ZILT een sprankelende jubileumvoorstelling op vraag en maat ontwikkelt. Een zorgvuldig proces stond daarbij voorop waarin de opdrachtgever is meegenomen in het geheel. De jubilaris zal haar vraag herkennen … lees verder »

Training vrijwilligers Zorgboerderij

Training Vrijwilligers In december heeft ZILT theaterwerk een workshop verzorgt voor de vrijwilligers van een zorgboerderij. Deze zorgboerderij zorgt voor een zinvolle dagbesteding voor mensen die behoefte hebben aan ondersteuning in het dagelijkse leven, met sociale contacten vanwege dementie, fysieke of psychische … lees verder »

Soap workshop Voortgezet onderwijs

Workshop Soap Eind januari 2014 verzorgt ZILT theaterwerk  vanuit ’t Venster, centrum voor de kunsten in Wageningen een soap workshop voor het Voorgezet onderwijs. Brugklas leerlingen vergroten hun zelfvertrouwen met het improviseren van scenes voor een levensechte soap. Ze leren elkaar op een … lees verder »

Drama lessen aan ROC A12

ZILT theaterwerk verzorgt in 2014 aan negen opleidingen binnen Zorg en welzijn van het ROC A 12 drama lessen. Hierin verzorgt zij lessen aan de opleidingsnivo’s 2, 3 en 4. De beroepshouding van de student staat centraal naast het aanbieden van specifieke … lees verder »

Training vrijwilligers Hospice Wageningen

Training vrijwilligers Hospice Wageningen/Renkum Op 12 september heeft  ZILT theaterwerk een training verzorgd voor de vrijwilligers van het Hospice. Deze vrijwilligers begeleiden de mens die in de laatste maanden van zijn/haar leven is. Spelend leren De avond begon met een … lees verder »

Cursus verhalen vertellen

Cursus verhalen vertellen “De kunst van het vertellen” Zaterdag 9 november van 9.30 tot 17.00. De dagcursus ‘de kunst van het vertellen’ wordt al jaren aangeboden. Voor een ieder die beroepsmatig of in eigen kring de vertelkunst en presenteren onder … lees verder »

Dramalessen aan ROC’s opleidingen

ZILT theaterwerk verzorgt het schooljaar 2013/2014 aan negen opleidingen binnen zorg en welzijn van het ROC A12 dramalessen. Hierin staat de beroepshouding van de student centraal. Zie dramalessen als beroepshouding.  

Workshop Presenteren

Workshop Presenteren  Voor de jongtalenten die de jury als dusdanig heeft aangewezen na het  hebben meegedaan aan het WageningsGras Songfestival 750 jaar, heeft ZILT theaterwerk op 3 juli een workshop podiumpresentatie verzorgd. De locatie was Theater de Wilde Wereld in … lees verder »

Theatervoorstelling Wageningen 750 jaar

Op 12 juni speelde ZILT theaterwerk op de verjaardag van Wageningen 750 jaar, de theatervoorstelling “Reis rond de wereld’ De voorstelling was gelinkt aan 12 juni 1263 waarin Graaf Otto II van Gelre, de stadsrechten aan Wageningen verleende. 2013 staat … lees verder »

Training vrijwilligers Hospice

Training vrijwilligers Hospice Op 12 september verzorgt ZILT theaterwerk een training speciaal ontwikkeld voor de vrijwilligers van het Hospice. Deze vrijwilligers begeleiden de mens die in de laatste maanden van zijn leven is. Hospicewageningenrenkum.nl

Diplomeringen ROC – drama projecten

Diplomeringen: ZILT theaterwerk heeft drama projecten verzorgt waarin de beroepshouding van de student aan de verschillende opleidingen binnen Zorg en Welzijn centraal stond. Diplomering 2 juli 2013 aan het ROC A 12.